• Verhalen van leden

Margriet, een lid met een drive!

Margriet Baarns is vanaf het eerste uur al lid van The Gym Society en een echte ambassadrice van de studio. Tijd om eens een interview met een van onze leden te doen. Ik ontmoet Margriet in de studio van The Gym Society. Ik heb al veel over haar gehoord en enkele keren zien sporten in de studio, maar nooit de kans gehad om echt met haar kennis te maken. Wanneer ik binnen kom, is zij al druk aan het sporten en zwaait bij het wisselen van toestel naar me.

Margriet is een vrouw waar je direct energie van krijgt. Ze straalt energie, vastberadenheid en enthousiasme uit. Wellicht is dat ook de reden dat ze er jaren jonger uitziet dan haar werkelijke leeftijd. Sporten is bovendien helemaal haar ding: "Ik heb weleens uitgerekend hoeveel sporten ik in mijn leven heb gedaan en ben wel op 20 sporten uitgekomen." Sinds een jaar of 23 is Margriet ook een gedreven golfster. In de bijzondere buitensport vond zij haar passie en omschrijft ze zichzelf als reuzefanatiek. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want Margriet mag zichzelf, met een handicap van 8, sinds een aantal jaar een single handicapper noemen en is zelfs clubkampioen Matchplay geweest van Golfvereniging het Rijk van Nijmegen. Ze geeft al meteen aan dat dat succes haar absoluut niet is komen aanwaaien. Haar doorzettingsvermogen heeft haar daar gebracht: "Ik ben geen 'natural talent'. Ik heb er echt hard voor moeten werken om dit niveau te bereiken."

"Vrouwelijke single handicappers zijn redelijk uniek. In ieder geval bij het Rijk van Nijmegen waar ik golf. Golfen kost namelijk enorm veel tijd en dat is moeilijk te combineren met je werk, gezin, huishouden etc. De meeste golfsters starten dan ook pas rond hun 50e. Het voordeel daarvan is dat je als golfer dan ook mentaal sterker bent door je levenservaring. Dan benader je het spel anders. Op de golfbaan kom je jezelf namelijk altijd tegen. It's you against the course. Je komt zoveel uitdagingen tegen. Dan heb je die mentale kracht echt nodig." Margriet vindt het mentale onderdeel van de golfsport dusdanig interessant dat zij er haar werk van heeft gemaakt. Na diverse studies en cursussen van sport psychologie tot mental coaching begeleidt zij al een aantal jaar sporters die mentaal meer controle willen krijgen. "It takes thousands of shots to gain confidence and only one bad shot to lose it. Een slechte slag is nog te hanteren, maar heb je er bijvoorbeeld drie achter elkaar, dan gebeuren er mentaal ineens heel veel dingen. Of je speelt vrijwel de hele wedstrijd goed en dan ineens komt het op de laatste 4 holes aan. Hoe ga je daar mee om? En hoe kan je daar beter mee om leren gaan? Het is een heel innoverend spel waar je je hele leven mee bezig kan zijn. Veel mensen haken af als het te lang duurt om iets onder de knie te krijgen, maar ik geef nooit op. Ook al heb ik nog zo vaak in gedachten mijn golftas het water in gereden of te koop gezet. Je moet altijd een plan B hebben. Je moet altijd iets achter de hand hebben en altijd willen verbeteren. Ik weet precies waar mijn zwakke punten liggen. Als je geen natuurlijk golftalent hebt, moet je veel tijd investeren in de sport. Als je nooit les neemt en nooit traint dan blijf je maar een beetje doorsukkelen en beleef je er minder plezier aan. Het spel is voor mij veel leuker geworden toen ik een bepaald niveau bereikte.

Het is dan ook een hele bewuste keuze geweest om bij The Gym Society te gaan sporten. Je moet veel uithoudingsvermogen in je spieren hebben om goed te kunnen blijven golfen. Zodra je moe wordt, kan je de techniek minder goed beheersen, maar kan je bovendien ook niet meer goed nadenken; terwijl dat bij golf essentieel is. Mijn man Piet en ik voelden ons meteen thuis bij The Gym Society. De sfeer, de veilige omgeving, de professionele begeleiding en het gemak van de trainingsprogramma's maken van The Gym Society voor mij de perfecte plek om mijn handicap sneller te verbeteren. Sinds ik hier sport heb ik veel meer lengte in mijn spel gekregen en ik kan het simpelweg fysiek en mentaal gewoon veel langer volhouden, heerlijk!” Toen ze bij The Gym Society begon met sporten had ze een handicap van 9.8. Inmiddels zit ze al op 8. Maar Margriet zou Margriet natuurlijk niet zijn als ze haar handicap niet verder wil verbeteren. "Er zijn veel mensen die voor hun plezier spelen en die dit helemaal niet herkennen. Dat heb ik niet; geef mij maar een spel met een wedstrijdelement. Dan heb ik de focus en de concentratie. Ik probeer nu van handicap 8 naar 6 te komen. Dat is wel echt mijn drijfveer."

Wil jij ook net als Margriet beter worden in jouw sport of simpelweg de conditie van je spieren en uithoudingsvermogen vergroten? Plan dan een gratis en vrijblijvende proefsessie in bij The Gym Society of meld je aan voor meer informatie over ons unieke concept.

Delen

Auteur

Kelly Hubner

Meld je aan

Laat je gegevens achter om vrijblijvend meer te leren over The Gym Society.